Amigos International Trade BV is importeur/distributeur van biologische levensmiddelen, met oog voor de impact op mens en milieu. We leveren aan groothandel, retail en consumenten in heel Europa.

Maar wie zijn wij, waar is het begonnen? Ooit tijdens de studententijd is het begonnen met de import en verkoop van Escoffee, een Ecuadoraanse koffie die volledig gebrand en verpakt uit land van oorsprong werd gehaald. Op de fiets werden de eerste koffiedozen uit aan een schare biologsiche winkels in de omgeving van Wageningen gedistribueerd. Op studentenkamertjes werd het lot van de wereld beslecht, ontwikkelingstheorieën aan de tand gevoeld en handelsactiviteiten gesmeden: "trade, not aid". Met een drijfveer om ergens in de Wereld een verschil kunnen maken. Jeroen Kruft, Bastiaan Bais en Sander Dijkslag doopten de 'Three Amigos' bij de Kamer van Koophandel om in het wat serieuzer klinkende 'Amigos International'.

Hoezo Amigos? We vinden handel belangrijk voor de wereld, maar dan wel op een vriendschappelijke manier. We zijn niet gehaaid en wellicht zullen we zo wel nooit echt rijk worden, maar naast vrij ondernemer zijn en een eerlijke boterham verdienen willen we doen wat we leuk vinden: vrienden maken en werken aan persoonlijke groei. Dat is naast een voorliefde voor innovatie en productontwikkeling ook het delen van succes, reizen, en creativiteit. Wij zoeken altijd samenwerkingen gebasseerd op een win/win, samenwerkingen gebasseerd op wederzijds respect, transparantie en eerlijkheid. Van alle producten die we ooit in ons assortiment hebben gehad kennen we ‘iedereen’ in de keten. Tot ons geluk mogen wij vele van deze mensen inmiddels tot onze persoonlijke vriendenkring rekenen.

En wat maakt Amigos International nu zo International? Allereerst komen onze producenten-vrienden uit andere landen; landen met unieke producten qua smaak en concept. Bovendien zijn daar nog kansen om ongerepte natuur te behouden die we al niet meer in Europa zien. Maar wel via de handel; de mensen daar moeten erachter staan; ze moeten hun levensomstandigheden verbeterd zien. Zodoende hebben we meer dan een miljoen koffiebomen kunnen aanplanten in Ecuador tussen de fruit- en andere soorten bomen. En zo zijn we nu bezig met Indonesië, waar de kaalslag van het oerbos omgezet kan worden naar het behoud ervan terwijl wij kunnen genieten van heerlijke biologische palmsuiker.

Na 13 jaar hard werken leveren we inmiddels aan (groothandel)vrienden in België, Duitsland, Finland, Zweden, Bulgarije, Frankrijk, en Tsjechië. Zodoende proberen we onze impact elk jaar een beetje te vergroten voor mens en milieu.

Maar genoeg over ons. Laat ons weten welke impact de heerlijkheden die u besteld heeft op en laat een review achter.

Vriendelijke groet, het Amigos-team

Maricela (financiële administratie, winkelbestellingen en proeverijen) M.Molina[at]amigos-international.org
Jeroen (productontwikkeling, ondersteuning boerengroepen en inkoop) J.Kruft[at]amigos-international.org
Ulrike (Marketing& Sales) U.Lerche[at]amigos-international.org