Amigos International Trade BV is importeur/distributeur van biologische levensmiddelen, met oog voor de impact op mens en milieu. We leveren aan groothandel, retail en consumenten in heel Europa.

Maar WIE zijn wij, wie ZIJN nu Amigos International, waar is het begonnen? Ooit tijdens onze studententijd zijn we begonnen met de import en verkoop van Escoffee , een Ecuadoraanse koffie met waardetoeving in land van oorsprong. Zoals het Hollandse jongens betaamde, leverde wij op de fiets onze koffie uit aan een schare biologsiche winkels in de omgeving van Wageningen. Op studentenkamertjes werd het lot van de wereld beslecht, ontwikkelingstheorieën aan de tand gevoeld en handelsactiviteiten gesmeden: "trade, not aid". Met een drijfveer om ergens in de Wereld een verschil kunnen maken: een positieve IMPACT, dat werd onze rode draad. En we doopten de 'Three Amigos' bij de Kamer van Koophandel om in: Amigos International.

Hoezo Amigos? Een van onze doelen is naast vrij ondernemer zijn en een eerlijke boterham verdienen: doen wat we leuk vinden en werken aan persoonlijke groei. Dat is naast een voorliefde voor innovatie en productontwikkeling ook het delen van succes, reizen, en creativiteit. Wij zoeken altijd samenwerkingen gebasseerd op een win/win, samenwerkingen gebasseerd op wederzijds respect, transparantie en eerlijkheid. Van alle producten die wij voeren kennen we ‘iedereen’ in de keten. Tot ons geluk mogen wij vele van deze mensen inmiddels tot onze persoonlijke vriendenkring rekenen, uiteraard gerekend buiten Facebook! :)

En wat maakt Amigos International nu zo International? Allereerst komen onze producenten-vrienden uit andere landen; landen met unieke producten qua smaak en concept. Bovendien zijn we met onze afzet ook steeds internationaler bezig: Met ooit een eerste grote order van coöperatief verdeelcentrum De Nieuwe Band hebben wij de import en afzet van Escoffee in Nederland weten uit te bouwen. Maar onze specialiteitsproducten hadden een grotere markt nodig om ons bestaansrecht te geven. We investeerden in internationale handelsbeurzen en het verfijnen van onze portfolio van producten. Na 10 jaar hard werken leveren we inmiddels aan (groothandel)vrienden in België, Duitsland, Finland, Zweden, Bulgarije, Frankrijk, en Tsjechië. Zodoende vergroten we onze IMPACT elk jaar een beetje: kan er meer herbebost worden in Indonesië, houden we de biodiversiteit in stand van Ecuadoraanse cacaoplantages en dragen we samen bij aan meer werkgelegenheid in Bulgarije, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Maar genoeg over ons. Laat ons weten welke IMPACT de heerlijkheden die u besteld heeft op en laat een review achter.

Vriendelijke groet, het Amigos-team

Maricela (financiële administratie, winkelbestellingen en proeverijen) maricela[at]amigos-international.org
Jeroen (productontwikkeling, ondersteuning boerengroepen en inkoop) jeroen[at]amigos-international.org
Ulrike (Marketing& Sales) Ulrike[at]amigos-international.org